CIG

Аплицирање на повикот на ФИТР

„Имајќи го предвид големиот интерес на компаниите за аплицирање на јавниот повик, тимот на Консалтинг Интер Груп е спремен да одговори на сите заинтересирани во поглед на изготвувањето на целата документација како и да ги поддржува во целиот процес на аплицирање до целосната реализација“, вели Пенка Мукаетова, генерален менаџер на Консалтинг Интер Груп.

Консалтинг Интер Груп преглед на сите форми на поддршка за кои може да аплицираат фирмите!

Министерството за економија на Р.М објави низа мeрки кои се дел од програмата за развој на конкурентоста, иновациите и претрпиемништвото во 2019 година. Со овие мерки се промовира општ раст и развојот на МСП во Македонија како и унапредување и подобрување на бизнис климата, промовирање на женското претрпиемништво, занаетчиството, поттикнување на развој на преработувачката индустрија, на туризмот итн. Во моментов активни мерки кои ги објави Министерството за економија се следниве:

Мукаетова: Листите за проверка на усогласеност се потребни за да не се лута низ правните лавиринти

Консалтинг Интер Груп како консултантска компанија специјализирана за деловно право и правен консалтинг, долги години на пазарот работи со пружање на постојана правна поддршка на микро, малите и средните претпријатија.

Пенка Мукаетова: Веќе имаме успешни ИПАРД проекти. Искористете ја можноста и аплицирајте!

Во моментов во Македонија се отворени повеќе повици за финансирање на проекти на македонските компании. За интересот на компаниите и за стручната поддршка која тие можат да ја добијат од консултатнтите разговаравме со Пенка Мукаетова, сопственик и генерален менаџер на консултантска компанија КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП

Што читам: Пенка Мукаетова

Предизвикот на секој претприемач е да ја пронајде формулата, да размислува како милијардер, да почне така и да се однесува, за на крај да стане еден од нив. Дефинитивно е запишана од таткото на целата мотивациска литература Наполеон Хил во неповторливата Мисли и збогати се. Никогаш не е на одмет да се прелиста по не знам кој пат.

Како и кога ќе заздрават македонските компании?

Најголеми проблеми со кои се соочија компаниите беа одржувањето на ликвидноста, нефункционалните институции, сивата економија која зема сè поголем замав во последен период, како и селективната правда која ја има државата во однос на владеење на правото.

Работна средба- Здружение на бизнис жени на РСМ со Вицепремиерот на Влада на РСМ, г-дин Фатмир Битиќи.

Дел од членките на Здружението на бизнис жени на Република Северна Македонија, предводени од Претседателката Валентина Дисоска остварија работна средба со Вицепремиерот на Влада на Република Северна Македонија, г-дин Фатмир Битиќи.

Советник – Генералист

Програмата на ваучерско советување се однесува на потенцијалните претприемачи (вработени и невработени лица) помагајќи во процесот на самовработување и испорачување на одредени советувања, тренинг и информативни услуги.

Во КОВИД кризата им помагаме на компаниите полесно да дојдат до финансии

КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП како консултантска компанија специјализирана за деловно и корпоративно право, со докажана експертиза од областа на правен и економски консалтинг, годинава даде голема поддршка на своите клиенти помагајќи им да обезбедат пристап до финансиски извори во услови на голема економска криза предизвикана од Ковид кризата.